Marinerede peberfrugter 3-4 røde peberfrugter 3 spsk olie 50 ml sherryeddike 1 kvist rosmarin 1 kvist timian 2 fed hvidløg ½ tsk cayennepeber 1 spsk saltede udvandede kapers 1 spsk hakket persille salt, peber Halver peberfrugterne og gril dem, til de er lidt brankede. Afkøl og tag skindet af. Skær dem i 1 cm strimler. Varm olie, sherryeddike, timian, rosmarin, hvidløg, cayenne og peberfrugtsaft op i en pande og lad simre i 2 minutter. Tilsæt peberstrimler, kapers, persille, salt, peber og kog under omrøring i 1 minut. Lad afkøle, og gerne marinere natten over. | |
Marinerede grønne oliven 500 g store grønne spanske oliven 6 fed hvidløg 1 spsk korianderfrø, groft knust 1 spsk fenikkelfrø, groft knust 6 kviste timian 4 kviste rosmarin revet skal og saft af 1 appelsin olivenolie Afdryp oliven og hæld i skål, tilsæt alle ingredienser og lad det marinere, gerne nogle dage. | |
Tomatbrød med serranoskinke Ingredienser: 4 skiver landbrød 2-3 store meget modne tomater 4 spsk olivennolie salt groftkværnet peber 4 skiver serranoskinke Skær tomaterne i halve og gnid indmaden af tomaterne på begge sider af brødskiverne. Dryp olivenolie over og drys med salt og peber. Sæt skiverne i ovnen ca. 8 minutter ved 225 grader C, til de er sprøde. Rul skinkeskiverne sammen og læg dem oven på brødene. Server brødene som en del af tapas eller som forret. | |
Gulerødder med rosiner og pinjekerner 1 kg gulerødder, skrællede i skiver ca 1,5-2 cm 75-100 g lyse rosiner udblødt i kogende vand min. 1 time 50 g pinjekerner 2-3 spsk sherryeddike 6-8 spak olie salt, peber 1/2 finthakket salatløg Gulerødder koges i saltet vand til de er møre men har lidt bid. Vandet hældes fra . Dressing piskes sammen af eddike, olie, salt, peber og et par spak af udblødningsvandet fra rosinerne. Gulerødderne blandes med dressing, pinjekerner, løg og rosiner og stilles køligt. | |
Æg fyldt med tun 6 æg 2 syltede pebre Mayonnaise 1 ds tun Kog æg 10 minutter . Afkøl og pil, og del dem i halve. Tag blommen ud . Fyld: mos æggeblomme og tun med en gaffel, tilsæt finthakket syltet peber, og 3-4 spsk mayonnaise. Rør det sammen og fyld i de kogte æg. Pynt med en strimmel syltet peber. | |
Chorizo i rødvin 1 spsk olie 300 g stærk chorizo i 1 cm skiver 100 ml rødvin Olien varmes op i pande. Tilsæt chorizo og steg i ca 1 minut. Tilsæt rødvin og og kog 5 minutter. Serveres varm. | |
Svampe i sherry 500 g blandede svampe olie og smør til stegning 2 dl sherry 1-2 dl piskefløde salt, masser af sort peber, evt et drys sukker bredbladet persille Svampene renses og skæres i mindre stykker. Smør og olie varmes på panden og svampene sauteres indtil vædsken er fordampet. Tilsæt sherry og kog ca 5 minutter. Tilsæt fløde, salt og peber, og lad simre indtil fløden tykner. Smag til og drys med persille ved servering. Kan evt anrettes på ristet brød. | |
Rejer med hvidløg 250 g rå pillede rejer olivenolie, så meget at det næsten dækker rejerne 2-3 tørrede chili eller 1 tsk paprika 4 fed hvidløg fintsnittet Varm olien i lille gryde eller en cazuela, tilsæt de hele chili eller paprika, og derefter rejer og hvidløg. Rejerne simrer 1-2 minutter, alt efter størrelse. Tag gryden af og smag til med salt. Serveres så varme som muligt med godt brød til at dyppe i krydderolien. | |
Spansk tortilla 1,5 dl olie 750 g kartofler i tynde skiver 1 stort løg 5 sammenpiskede æg salt, peber Varm olien minus 2 spsk op på en pande. Kom kartoffel og løgskiver i og steg 15 minutter under hyppig omrøring. Hæld kartoflerne i æggeblandingen og krydr med salt og peber. Bland og lad stå 15 minutter. Rens panden og varm resten af olien op. Hæld kartoffelæggeblandingenpå og steg ved svag varme 10 minutter. Vend den , brug et stort låg og steg yderligere 5 minutter. Køl ned til stuetemperatur og skær i både. | |
Sidst opdateret 2012-03-05