Opskrifter

Da jeg har en kone, søde Tamaki, som er ualmindeligt god til at lave mad, håber jeg på at kunne lokke hende til at dele disse med andre på denne side. Til en start har jeg lagt lidt tapas ind, som var nogle retter, Tamaki og jeg lavede på et aftenskolekursus. De var rigtigt gode. /Claus :-)

logo Marinerede peberfrugter
3-4 røde peberfrugter
3 spsk olie
50 ml sherryeddike
1 kvist rosmarin
1 kvist timian
2 fed hvidløg
½ tsk cayennepeber
1 spsk saltede udvandede kapers
1 spsk hakket persille
salt, peber

Halver peberfrugterne og gril dem, til de er lidt brankede. Afkøl og tag skindet af. Skær dem i 1 cm strimler.
Varm olie, sherryeddike, timian, rosmarin, hvidløg, cayenne og peberfrugtsaft op i en pande og lad simre i 2 minutter.
Tilsæt peberstrimler, kapers, persille, salt, peber og kog under omrøring i 1 minut.
Lad afkøle, og gerne marinere natten over.
logo Marinerede grønne oliven
500 g store grønne spanske oliven
6 fed hvidløg
1 spsk korianderfrø, groft knust
1 spsk fenikkelfrø, groft knust
6 kviste timian
4 kviste rosmarin
revet skal og saft af 1 appelsin
olivenolie

Afdryp oliven og hæld i skål, tilsæt alle ingredienser og lad det marinere, gerne nogle dage.
logo Tomatbrød med serranoskinke
Ingredienser:
4 skiver landbrød
2-3 store meget modne tomater
4 spsk olivennolie
salt
groftkværnet peber
4 skiver serranoskinke

Skær tomaterne i halve og gnid indmaden af tomaterne på begge sider af brødskiverne.
Dryp olivenolie over og drys med salt og peber.
Sæt skiverne i ovnen ca. 8 minutter ved 225 grader C, til de er sprøde.
Rul skinkeskiverne sammen og læg dem oven på brødene.
Server brødene som en del af tapas eller som forret.
logo Gulerødder med rosiner og pinjekerner
1 kg gulerødder, skrællede i skiver ca 1,5-2 cm
75-100 g lyse rosiner udblødt i kogende vand min. 1 time
50 g pinjekerner
2-3 spsk sherryeddike
6-8 spak olie
salt, peber
1/2 finthakket salatløg

Gulerødder koges i saltet vand til de er møre men har lidt bid.
Vandet hældes fra . Dressing piskes sammen af eddike, olie, salt, peber og et par spak af udblødningsvandet fra rosinerne.
Gulerødderne blandes med dressing, pinjekerner, løg og rosiner og stilles køligt.
logo Æg fyldt med tun
6 æg
2 syltede pebre
Mayonnaise
1 ds tun

Kog æg 10 minutter . Afkøl og pil, og del dem i halve. Tag blommen ud .
Fyld: mos æggeblomme og tun med en gaffel, tilsæt finthakket syltet peber, og 3-4 spsk mayonnaise.
Rør det sammen og fyld i de kogte æg. Pynt med en strimmel syltet peber.
logo Chorizo i rødvin
1 spsk olie
300 g stærk chorizo i 1 cm skiver
100 ml rødvin

Olien varmes op i pande. Tilsæt chorizo og steg i ca 1 minut. Tilsæt rødvin og og kog 5 minutter.
Serveres varm.
logo Svampe i sherry
500 g blandede svampe
olie og smør til stegning
2 dl sherry
1-2 dl piskefløde
salt, masser af sort peber, evt et drys sukker
bredbladet persille

Svampene renses og skæres i mindre stykker.
Smør og olie varmes på panden og svampene sauteres indtil vædsken er fordampet.
Tilsæt sherry og kog ca 5 minutter.
Tilsæt fløde, salt og peber, og lad simre indtil fløden tykner.
Smag til og drys med persille ved servering.
Kan evt anrettes på ristet brød.
logo Rejer med hvidløg
250 g rå pillede rejer
olivenolie, så meget at det næsten dækker rejerne
2-3 tørrede chili eller 1 tsk paprika
4 fed hvidløg fintsnittet

Varm olien i lille gryde eller en cazuela, tilsæt de hele chili eller paprika, og derefter rejer og hvidløg.
Rejerne simrer 1-2 minutter, alt efter størrelse. Tag gryden af og smag til med salt.
Serveres så varme som muligt med godt brød til at dyppe i krydderolien.
logo Spansk tortilla
1,5 dl olie
750 g kartofler i tynde skiver
1 stort løg
5 sammenpiskede æg
salt, peber

Varm olien minus 2 spsk op på en pande. Kom kartoffel og løgskiver i og steg 15 minutter under hyppig omrøring.
Hæld kartoflerne i æggeblandingen og krydr med salt og peber. Bland og lad stå 15 minutter.
Rens panden og varm resten af olien op. Hæld kartoffelæggeblandingenpå og steg ved svag varme 10 minutter.
Vend den , brug et stort låg og steg yderligere 5 minutter. Køl ned til stuetemperatur og skær i både.
logo
logo

Retur til forsiden

Sidst opdateret 2012-03-05